Suhajda Szilárd és Klein Dávid elindultak a Mount Everest csúcsára

Forrás: Facebook/Suhajda Szilárd -
Mount Everest Klein Dávid Magyar Everest Expedíció 2017 Suhajda Szilárd
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Suhajda Szilárd és Klein Dávid elhagyták az alaptábort, és elindultak, hogy meghódítsák a legmagasabb hegyet, a Mount Everestet.

Márciusban indult a Magyar Everest Expedíció 2017, több híresség is elkísérte a profi hegymászókat az alaptáborig. Kleind Dávid és Suhajda Szilárd azonban nem álltak meg, ők folytatták útjukat, hogy bevegyék a legmagasabb hegyet. Május 23-án a két hegymászó elhagyta a Mount Everest alaptáborát is, és elindultak, hogy csúcsra jussanak: a csúcsmászó kör előreláthatólag öt napba fog telni.

Klein Dávid és Suhajda Szilárd elindultak a Mount Everest csúcsára Forrás: Facebook/Suhajda Szilárd

Ahhoz azonban, hogy el tudjanak indulni, nagyon sok felkészülés kellett: április 7-én érkeztek meg a táborba, azóta három akklimatizációs kört is teljesítettek, majd 8000 méteren éjszakáztak, hogy felkészítsék a szervezetüket a csúcsra. Ezután mélypihenőre vonultak, és folyamatosan elemezték az időjárás-előrejelzéseket, hiszen ez létfontosságú számukra, mivel ők oxigénpalack nélkül másznak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.