Borzalmas és brutális gyilkossági kísérletet élt át a most 67 éves, nyugdíjas nő, Delia évtizedekkel ezelőtt, de egészen eddig nem volt bátorsága beszélni róla. Pszichopata barátja megpróbálta meggyilkolni őt, és nemcsak vele próbált végezni: több volt barátnőjét is meggyilkolta. Delia túlélte a támadást, de minden egyes nap emlékeztetik a fájdalmak a borzalmakra.

Delia és Sweeney 1991-ben találkoztak egy bárban, a nő egyből vonzódott a világot járt és egzotikus férfihoz. Mivel ő eredetileg Ausztráliából származik, de élt már Izraelben és Amerikában is mielőtt letelepedett volna Londonban izgatott volt, hogy megoszthatja valakivel az utazások iránti szenvedélyét. Nem kellett sok idő azonban ahhoz, hogy Sweeney valódi énje előtörjön: elkezdte fizikailag és érzelmileg is manipulálni Deliát.

John SweeneyForrás: AFP/Ho

Állandó telefonhívásokkal és irányító viselkedéssel kezdődött, halálos fenyegetésekkel, nemi erőszakkal és gyilkossági kísérlettel ért véget.

A kettő között eltelt években azonban Delia egy bántalmazó kapcsolatban élt a férfival. Állandó féltékenykedés és félelem mellett. 1994-ben csúcsosodott ki az erőszak, Sweeney az ágyhoz kötözte Deliát, és sorozatosan megerőszakolta, miközben azzal fenyegette, hogy kivágja a nyelvét. Pisztolyt tartott a fejéhez, közben pedig elmesélte a nőnek, hogyan ölte meg a volt barátnőjét, Melissát. „Amszterdamban voltunk a szobánkban. Ott volt Melissa és két német férfi. Mindegyiküket megöltem. Három napig csak ültem a testekkel. Nem akartam, hogy a rendőrség rám találjon. A harmadik napon feldaraboltam a testeket, zsákba tettem őket és bedobtam a csatornába" – idézte fel Delia a férfi szavait. Sweeney ezután elment, Delia pedig feljelentést tett a bántalmazásért. A férfit letartóztatták, de nem sokkal később ki is engedték. A nő ekkor tudta, hogy ő lesz a következő, hogy meg fog halni. És így is lett.

John Sweeney áldozatai: Paula Fields és Melissa HalsteadForrás: murdermap.co.uk

Delia a saját küszöbén feküdt a saját vérében. Néhány pillanattal azelőtt Sweeney egy baltával csapott le rá, és egy késsel. Mindkét karját eltörte, levágta egy ujját, valamint mellkason és combon szúrta. Delia biztos volt benne, hogy ott fog meghalni, de nem így lett. A pszichopata barátja ott hagyta őt a küszöbön, méghozzá azért, hogy közben egy másik volt barátnőjét is megölje. Delia azonban az intenzív osztályon ébredt, de nem volt boldog. A férfi ezután hat évig menekülésben volt, közben egy háromgyermekes anyát, Paula Fields-et is lemészárolta. Delia nem rettegett azokban az években, mert úgy érezte, ő már régen meghalt. "Nem féltem, nem érdekelt, túl késő volt. A támadás után meg akartam halni. Nem akartam élni ebben a testben. Így éreztem magam abban a hat évben, és még most is így gondolom" - mondta Delia, aki nem nyugodott meg azután sem, hogy a férfit elkapták.

Azt akarta, hogy fájdalmak között haljak meg, és teljesülni is fog a kívánsága. Szenvedések közepette fogok meghalni, fizikailag és metálisan is" - tette hozzá a 67 éves nyugdíjas nő, akinek sérülései bár begyógyultak, folyamatos fizikai fájdalomban éli az életét.