Marton Lászlónak Kanadában is volt zaklatási ügye

Forrás: MTI/Czimbal Gyula -
Marton László zaklatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Marton László zaklatási ügye egyre komolyabb méreteket ölt. Kiderült, hogy Kanadában is hasonló okból szakították meg vele a közös munkát...

Sárosdi Lilla nyilatkozata, miszerint szexuálisan zaklatta őt Marton László, egykori főrendező, hatalmas botrányt indított el. Miután a színésznő megnevezte a férfit, aki 20 évvel ezelőtt zaklatta őt, több nő is jelentkezett, akik hasonló dolgokat élt meg a férfival. Az ügy kirobbanása óta Martont menesztették főrendezői állásából. Most pedig egy újabb szál is bekapcsolódott a történetbe: Kanada is kitálalt, ők is egy hasonló botrány miatt szakították meg a kapcsolatot a rendezővel.

Marton Lászlónak Kanadában is zaklatási ügye volt Forrás: MTI/Czimbal Gyula

A 444.hu talált rá a kanadai Soulpepper Theatre Company közleményére, amiben az áll, hogy Martonnal két évvel ezelőtt azért szakították meg a közös együttműködést, mert egy hivatalos belső vizsgálat során kiderült, hogy két nőt zaklatott szexuálisan. 2015 végén a színház egyik tagja panaszt tett Marton ellen. Ezek után a színház megszakította a kapcsoatot Martonnal, azonban a szóban forgó áldozatok érdekében nem tettek további lépéseket az ügyben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.