Tavaly augusztusban egy esküvőről tűnt el a francia Alpokban a 9 éves kislány, Maelys de Araujo. Testét a napokban találták meg, gyilkosa vezette el a rendőröket a maradványokhoz. 

Tavaly augusztus végén a francia Alpokban egy esküvőről tűnt el a 9 éves Maelys de Araujo nyomtalanul. A rendőrök az egész környéket felforgatták: kutyákkal, keresőcsoportokkal és drónnal is kutattak a kislány után, mindhiába. A nyomozás során egyre világosabbá vált, nem arról van szó, hogy elkóborolt és megsérült a gyermek, akkor ugyanis megtalálták volna. Egyre biztosabbak lettek abban, hogy a kislányt elrabolták, és sajnos igazuk lett.

Gyilkosa vezette el a hatóságokat a kislány testéhezForrás: AFP/Philippe Desmazes

Már akkor gyanúsítottként hallgattak ki egy Nordahl Lelandais nevű férfit, akinek az autójában megtalálták a kislány DNS-ét, ám mindenre tudott magyarázattal szolgálni. Végül mégis megtört, és bevallotta, ő gyilkolta meg a gyermeket, de véletlenül. A 34 éves férfi nem volt hajlandó a gyilkosság részleteiről beszámolni, de elvezette a rendőröket Maelys de Araujo maradványaihoz, és bocsánatot kért a szülőktől - írja a BBC.