Hiúzt láttak a vadkamerák Nógrád megyében, az embereknek nem kell félniük

vadállomány Nógrád megye állat vadászat vadállat hiúz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Éjszaka és nappal is lencsevégre kapott egy hiúzt Nógrád megye egyik vadkamerája. Mivel az állat igencsak óvatos, nappal ritkán mutatkozik, úgy tűnik az embereknek nem kell félniük.

"Nagyon óvatos és félénk állatról beszélünk, amely többnyire éjszaka aktív. Ezért óriási szerencse szükséges ahhoz, hogy lencsevégre kapják. A hiúzok tápláléka a kisebb méretű pockoktól egészen az őz és muflon méretű állatokig terjed. Ahogyan előbb is említettem, roppant óvatos állatról van szó, ezért senkinek sem kell tartania attól, hogy megtámadná az embert" - mondta a nol.hu-nak Harmos Krisztián, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság Nógrád-Ipoly Tájegységének munkatársa, amikor arról kérdezték, hogyan lehetséges, hogy hiúzt láttak a vadkamerák Nógárd megyében.

A férfi elmondta, hogy míg Szlovákia állnadó hiúzállománnyal rendelkezik, az utóbbi években azonban rendszeresen jönnek át Magyaroszág területére is, Nógrád megyében azonban eddig még nem nagyon bukkantak fel. Most azonban nappal és éjszaka is lencsvégre kapta a vadkamera. A képeket közzé is tette a Vadászok Baráti Társaság Facebook-oldal.

"A hiúz úgynevezett csúcsragadozó, a növényevő patások állományának szabályozásában fontos szerepe lehet. Ezért, nem csak a természetvédők, de a vadgazdálkodással, mezőgazdasággal foglalkozók számára is örömteli esemény kellene, hogy legyen Nógrád megyei megjelenése" - mondta a park munkatársa.

3 településen nincs áram a hó miatthttp://www.life.hu/news/20180221-3-telepulesen-nincs-aram-a-ho-miatt-tel.htmlNincs járhatatlan út az országban, ugyanakkor három településen szünetel az áramszolgáltatás a havazás miatt. NewsOrigoFelfüggesztették a rendőrt, aki megütötte a kutyájáthttp://www.life.hu/news/20180221-felfuggesztettek-a-rendort-aki-megutotte-a-kutyajat.htmlFelfüggesztették azt a Dányon szolgáló rendőrt, aki néhány napja brutálisan megbüntette kutyáját. NewsOrigoEmbercsempészéssel vádolják Hien szüleit, most felmenthetik őkethttp://www.life.hu/news/20180221-embercsempeszessel-vadoljak-hien-szuleit-most-felmenthetik-oket.htmlHien énekesnő szüleit azzal vádolták, hogy vietnamiaknak segítettek Magyarországra jönni hamis vízumal, most azonban akár fel is mentheti őket a bíróság, hiszen védügyvédjük eljárási hibákat fedezett fel. NewsFotó: Zsigmond László/Life.huSzegényként él az egykor lottómilliomos házaspár, Andrschek László és feleségehttp://www.life.hu/news/20180221-szegenykent-el-az-egykor-lottomilliomos-hazaspar-andrschek-laszlo-es-felesege.htmlHajléktalanokból lettek lottómilliomosok Andraschek Lászlóék 2013-ban, mára azonban szinte semmi nincs a milliókból. Üzletük becsődölt, a nyaralót pedig eladták és örülnek, ha mindig van étel az asztalon. NewsOrigoVillanyoszlopon trükközik a szexi amerikai lány: videóhttp://www.life.hu/news/20180221-villanyoszlopon-trukkozik-a-szexi-amerikai-lany-video.htmlSzexi, vicces, spontán és kapható egy kis őrültségre: ezért imádják a férfiak azt a nőt, aki trükköket csinál a villanyoszlopon. NewsOrigoIdőjárás: havazás és hófúvás miatt vészjelzés van érvénybenhttp://www.life.hu/news/20180221-idojaras-havazas-es-hofuvas-miatt-veszjelzes-van-ervenyben.htmlEddig elkényeztetett minket az időjárás, de most annál erősebben köszönt be a fagy és a hó. Figyelmezető előrejelzés van érvényben az ország több területén, ezeken a helyeken kell vigyázni. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.