Országos Meteorológiai Szolgálat megye vihar időjárás OMSZ Országos Meteorológiai Intézet jégeső figyelmeztetés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Jégeső is várható, de főként zivatarokra lehet számítani, így az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést adott ki 14 megyére. 

A délelőtti, kora délutáni órákban elsősorban a Dunántúlon, főleg a Dunántúl északi részén alakulhatnak ki zivatarok, melyekben a legerősebb széllökések meghaladhatják a 80 kilométer/órát - írja honlapján az Országos Meteorológiai Szolgálat. A zivatarokat helyenként jégeső is kísérheti, a jégdarabok mérete pedig elérheti az akár 2 centiméteres méretet is. Egyes helyeken rövid idő alatt akár 20 miliméter csapadék is várható.

Heves esőzés várható Forrás: Mudra László - Origo

A délutáni, esti órákban az ország középső részén, Pest és Jász-Nagykun-Szolnok megyékben, valamint az Északi-középhegységben is lehet zivatarokra számítani. Késő estétől a zivatartevékenység megszűnik. A Tiszántúlon és a déli határ mentén kedden sem indulhatunk el esernyő nélkül, hiszen zivatarokra lehet számítani.

Az OMSZ az alábbi megyékre adott ki figyelmeztetést:

Pest megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Bács-Kiskun megye, Csongrád megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Heves megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.