Pályatársai búcsúztatták csütörtökön Paudits Bélát a Farkasréti temetőben. A színészt családtagjaihoz temetik majd Ozorán. A búcsúztatáson beszédet mondott Szirtes Tamás, a Madách Színház igazgatója is. 

"Rendkívüli tehetségű, szabálytalan művész volt, aki nem fért bele egyetlen színészi skatulyába sem. Már a külseje is különleges volt. Egy elragadó bohóc kedvessége, és egy szerelmes fiatalember bája egyszerre jelent meg a testében, mozdulataiban és gesztusaiban. Fényes, sikeres időszakok és kínzó ürességek váltogatták egymást a pályája során. Egy ország szerette ezt a nyakigláb úriembert" - mondta Paudits Béláról egykori munkaadója, Szirtes Tamás, a Madách Színház igazgatója. Csütörtökön vettek búcsút a Farkasréti temetőben az elhunyt színésztől, akit végső nyugalomra Ozorán helyeznek majd a családtagjaihoz közel. 

Mindössze 30-40 pályatárs búcsúzott Paudits BélátólForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A Bors Hűvösvölgyi Ildikó szavait is idézte: "Béla fenn van. Jó ember volt, és a jó emberek a mennyországba kerülnek. Régen találkoztam vele, de elevenen él bennem ma is a csibészes, kópés mosolya."

A Ripost szerint Lajsz András, a koktélkirály úgy véli, méltatlanul temetik el a Jászai Mari-díjas színészt. „Béla életében és halálában is ennél sokkal többet érdemelt volna. Nagyon sajnálom, hogy nem jöttek el többen a búcsúztatóra. Amiatt pedig különösen szomorú vagyok, hogy nem Budapesten temetik el a művészbarátai mellett, de ez már nem az én dolgom" - mondta Lajsz András.