Gianni Infantino, a FIFA elnöke meginvitálta a 2018-as labdarúgó-világbajnokság döntőjére a június 23-a óta a thaiföldi Tham Luang barlangrendszerben rekedt 12 tagú ifjúsági futballcsapatot és edzőjüket. Bízik benne, hogy mindannyian ott lehetnek majd Oroszországban.

Négy gyermeket már sikerült kimenteni

Gianni Infantino a thaiföldi szövetségnek küldött nyílt levélben hívta meg a szerencsétlenül járt focicsapat tagjait a vasárnap esedékes vb-döntőre. Meghívása a gyermekek mellett természetesen az edzőre és a focisták hozzátartozóira is vonatkozik.

Gianni Infantino, a FIFA elnöke hívta meg a barlangban rekedt gyerekeket a döntőreForrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit/Frank Hoermann/Sven Simon

A FIFA elnöke bízik benne, hogy mindenkit sikerül kimenteni, és valamennyien tudják vállalni az utazást, amelynek minden költségét a nemzetközi szövetség állja majd - tájékoztat a Daily Mail.

Ahogy arról korábban a Life.hu beszámolt, a thaiföldi Tham Luang barlangrendszerben rekedt 12 tagú ifjúsági futballcsapat első négy tagját vasárnap sikeresen kimentették.

Reméljük mindannyian épségben kijutnak a a monszuneső miatt elárasztott barlang fogságából, és ott tudnak lenni a Moszkvában.

Mikor lesz a foci vb döntője?
A 2018-as labdarúgó-világbajnokság döntője 2018. július 15-én, magyar idő szerint 17 órakor kezdődik Moszkvában a Luzsnyiki Stadionban.