Kilenc évvel ezelőtt szúrták le egy szórakozóhelyen a Veszprém tehetséges kézilabdázóját, Marian Cozmát. Az eltelt idő azonban nem enyhítette a család fájdalmát, mindannyian belerokkantak a veszteségbe.

Még csak 35 éves lenne Marian Cozma, pedig már kilenc éve nincs köztünk. 2009. február 8-án a veszprémi Patrióta bárban szúrták le hátulról a Veszprém kézilabdázóját. Nem volt esély védekezni, és a túlélésre sem. Hiába telt el azóta kilenc év, a család fájdalma egyáltalán nem enyhült.

Marian Cozma halálát sosem fogja tudni feldolgozni a családForrás: AFP/Attila Kisbenedek

„Semmit sem enyhült a fájdalmunk, sőt, egyre rosszabb. A családunk teljesen belerokkant. A feleségem megsüketült az egyik fülére, a fél szemére megvakult, többnyire csak fekszik. Én sem vagyok jól, áprilisban a negyedik infarktust éltem túl, és a cukorbetegség miatt nagyon fáj a lábam. De nem baj, megvan a helyem nekem is a sírban, nemsokára érkezem a fiam mellé..." – mondta a Story Magazinnak Marian Cozma édesapja, aki minden nap kimegy fia sírjához, és beszélget vele. „Mindig csókkal köszönök neki. Tudom, hogy látja, és érzi is" – árulta el a megtört apa. Azóta nem alszik, hogy kilenc évvel ezelőtt este megcsörrent a telefonja, és elmondták neki, a fia nincs többé. „Amióta azon a pokoli éjszakán Marian legjobb barátja, Ilyés Feri felhívott a hírrel, hogy a fiam nincs többé, nem tudok aludni. Félek lehunyni a szemem. Hajnali ötig nézem bambán a tévét, és amikor világosodik, akkor hunyok pár órát, majd viszem iskolába az unokámat. Andrei egyébként 12 éves, és nagyon jól kézilabdázik. Talán lehet belőle olyan jó játékos, mint a nagybátyja volt..." – mondta Petre. Elárulta, meg akarta bosszulni fia halálát, de lecsillapodott. „Amikor kiderült, kik ölték meg, a Dinamo Bukarest focicsapatának keménymagja megjelent a lakásunk előtt rengeteg kocsival, és mondták, hogy menjünk Magyarországra bosszút állni Marianért. Ezek nagyon kemény fiúk, kardokkal felfegyverkezve járnak. Először én is szemet akartam szemért, fogat fogért, aztán lenyugodtam és lebeszéltem őket is a bosszúról. Azzal csak besároznám Marian emlékét, ha engem is börtönbe zárnának, és magára hagynám a családomat" – mondta az apa.