Kolinda Grabar-Kitarovic 2015 óta Horvátország első női elnöke. A világ politikával nem annyira foglalkozó része számára a 2018-as labdarúgó-világbajnokságon vált ismerté, amikor közvetlenségével és kedvességével mindenki szívébe belopta magát.

Kolinda Grabar-Kitarovic bikiniben

Ahogy arról korábban a Life.hu beszámolt, Kolinda Grabar-Kitarovic horvát államfő hatalmas népszerűségre tett szert válogatottja negyeddöntős győzelmének napján. A 50 esztendős elnökasszony élőben nézte, ahogy hazája csapata kiejti az oroszokat, számtalan közvetlen gesztusával pedig rengeteg rajongót szerzett magának. Nem csoda, hogy azonnal elő is ástak róla egy bikinis fotót, amin mellesleg bombajól néz ki.

Így nézte a döntőt Kolinda Grabar-KitarovicForrás: AFP/Alexey Nikolsky

Nő az esőben

Nos, Kolinda természetesen a vasárnapi döntőn is részt vett, a díjátón pedig személyesen köszöntötte, ölelte és puszilta végig a teljes francia és horvát válogatottat és mindenkit, a beállt a sorba. Tette mindezt a szakadó esőben úgy, hogy ő volt nagyjából az utolsó, aki ernyőt kapott volna a feje fölé.

Kolinda Grabar-Kitarovic-ot nem zavarta, hogy rommá ázott a Luzsnyiki StadionbanForrás: Anadolu Agency/2018 Anadolu Agency/Fatih Aktas

Az az apróság, hogy több millió néző szeme láttára egy marék magasrangú férfi hagyta őt bugyiig átázni, egy cseppet sem zavarta az örömmámorban úszó elnökasszonyt. Kolindának annak ellenére nem lehetett lemosni a mosolyt az arcáról, hogy nemzeti válogatottja 4-2-re elvesztette a vébé döntőt.

Kolinda Grabar-Kitarovic bőrig ázott a foci vébé döntőjébenForrás: Sputnik/Ramil Sitdikov

Percekkel azután, hogy a Luzsnyiki Stadionban eleredt az eső, egyetlen esernyő került elő, amely Vladimir Putyin orosz kormányfő és Gianni Infantino FIFA-elnök fölé került:

Vladimir Putin kpott először esernyőtForrás: Anadolu Agency/2018 Anadolu Agency/Sebnem Coskun

Egy idő után érkezett még kettő, akkor már a francia elnök, Emmanuel Macron is kapott egyet:

Zuhogó esőben adták át a foci vébé érmeitForrás: Anadolu Agency/2018 Anadolu Agency/Fatih Aktas

Kolinda Grabar-Kitarovic végül bőrig ázott, miután fölé került a legritkábban védelem.

Kolinda Grabar-Kitarovic ázott el a legjobbanForrás: AFP/Mladen Antonov

Íme a végeredmény:

Kolinda Grabar-Kitarovic és Luka ModricForrás: Sputnik/Aleksey Nikolskyi
Zsebre vágta az egyik aranyérmet egy nő
Többen is készítettek videót arról a jelenetről, amikor a francia válogatott átveszi a győzelemért járó aranyérmeket. Ám egy Vladimir Putyin orosz elnök mögött álló nő zsebre tette az egyiket. Azóta sem derült ki, mi történhetett!