Öt év után zárult le a lúgos orvos és áldozatának ügye, de még nincs teljesen vége. Újabb nyomozás indul.

A lúgos orvosként emlegetett B. Krisztiánt jogerősen elítélték a volt barátnője ellen elkövetett brutális támadás miatt: a Budai Irgalmasrendi Kórház egykori igazgatója elkábította áldozatát, majd lúggal öntötte le annak nemi szervét 2013 márciusában. A régóta folyó ügyet lezárták, a férfit elítélték: 11 év börtönt kapott tettéért, de úgy tűnik, még sincs vége teljesen.

B. Krisztán ügye még nem zárult le teljesen"Fotó: Hirling Bálint - Origo "


Újabb nyomozás indult méghozzá azzal a névtelen levéllel kapcsolatban, amellyel az áldozat jelenlegi élettársát akarták bemocskolni. "Miután az alapügy jogerősen lezárult, az ügyben csatolt levél kapcsán a Fővárosi Főügyészség büntetőügyben elkövetett hamis tanúzás bűntettének gyanúja miatt nyomozást rendelt el" - árulta el a Blikknek Bagoly Bettina, a főügyészség szóvivője hozzátéve, hogy a gyanúsított kihallgatására nem került sor. 

"Korábban engem és a páromat is kihallgatták az ügyben" - mondta Erika, az áldozat. Az évek alatt ő több névtelen levelet is kapott, de ez volt az egyetlen, melyben a párját akarták besározni. Ugyan lezárták már az ügyet, ő még nem tudta elkezdeni feldolgozni az őt ért traumákat. "Bár az ítélet megszületett, még csak most kezdek a pszichológusommal azon dolgozni, hogy lezárjam a régi életemet és felépítsek egy újat. Évekig bizonygatnom kellett a velem történteket, a tárgyalások és a kihallgatások során folyamatosan újra kellett élnem a velem történteket, így nem volt lehetőségem arra, hogy magammal foglalkozzak. Abban bíztam, most végre ennek jö n el az ideje, ám újabb és újabb körülmények gátolnak meg ebben" - mondta az áldozat.

B. Krisztián ügyvédje, Dr. Szekér Gyula azt nyilatkozta, ő nem tud újabb nyomozásról, nem értesítették arról, hogy eljárás indulna a bizonyos levél miatt.