Mint az a nemrégiben megtartott Influencer Fesztiválon is kiderült, az állatok körében is egyre gyakoribb, hogy saját Instagram profillal rendelkeznek. Közülük a legnépszerűbbek egyike Berki Jack, Berki Krisztián és Berki Mazsi közös francia bulldogja. Jack jólnevelt, okos, tanulékony kutya, így mindig könnyen elsajátítja az iskola aktuális leckéjét.

Jack igazán trénere a magyar kutyasuttogóként is ismert Nyakas Gábor, aki saját módszerével tanítja mind a kutyákat, mind a gazdákat arra, hogy együttélésük minél harmonikusabb és örömtelibb lehessen.

„A kutyaválasztásnál szinte teljes mértékben Gáborra hagyatkoztunk, hiszen olyan szakmai múlt és saját, évtizedeken át fejlesztett módszertan áll mögötte, amit más hazai szakember nem mondhat el magáról. Nagyon fontos szempont volt számunkra, hogy tanítható és Nati miatt gyerekszerető kutyánk legyen, így esett a választásunk a francia bulldogra" – meséli Krisztián. „Annyira jó szakembert ismertünk meg Gábor személyében, hogy azóta is szoros a kapcsolatunk, és természetesen ő lett Jack oktatója is."

Berki Krisztián és kutyája hasonlítanakForrás: Nyakas Gábor Kutyareform

 

Gábor is emlékszik a kezdetekre: „Amikor megkeresett Krisztián, hogy kutyát szeretnének, őszintén szólva volt bennem némi félsz: vajon fel tud-e nőni egy ilyen komoly, életre szóló feladathoz? Hiszen egy kutya gazdájává válni óriási felelősséget, rengeteg változást és esetenként lemondást jelent. Elmondhatom, hogy abszolút pozitívan csalódtam: ha Mazsit és Krisztiánt nem látnám a kutyával foglalkozni, akkor is tudnám, hogy jó dolga van – Jack ugyanis kiegyensúlyozott, boldog és barátságos eb."

Amellett, hogy Gábor rendszeresen tanítja és képzi Jacket, annyira megszerették egymást, hogy nála nyaral Jack, ha a család egy utazásra nem tudja őt magával vinni. „Sokat vagyunk együtt, így már jól ismerem Jack személyiségét. Nagyon hasonlít Krisztiánra: békés, barátságos, imád lustálkodni. Ugyanakkor, ha feladat van, 100 százalékon pörögve oldja meg azt és nem nyugszik, amíg nincs teljesen kész. A gyerekekkel higgadt, türelmes, és hát tagadhatatlan, hogy a szép hölgyeket is szereti" – nevetett Gábor.

A kutyus nagyon jól kijön Mazsival és Natival isForrás: Nyakas Gábor Kutyareform

„Mindez nem meglepő, hiszen minden kutya saját személyiséggel és lelkivilággal rendelkezik, amely gyakran mutat hasonló jeleket a gazdákéval. Emiatt is tartom fontosnak, hogy egy-egy képzés alkalmával ne csak a kutyával, de a gazdával is foglalkozzak, hiszen így hozható létre a tökéletes összhang köztük."