Európa egyes magasabb pontjain már télies az időjárás

havazás Brenner-hágó Alpok
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Európa egyes magasabb pontjain már télies az időjárás - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap este a Facebook-oldalán.

Miközben Magyarországon dőlnek a hőmérsékleti rekordok, és már-már "nyarat idéző" maximumok vannak, addig nem messze téliesre fordult az időjárás - írták.

Az Alpokban sokfelé havazik, legfőképpen a déli vonulatoknál. A 2757 méteren lévő Stelvio-hágónál például már több mint 1 méter hó hullott. Ennél jóval alacsonyabban is havazott: az éjszaka folyamán az osztrák-olasz határon fekvő - 1370 méteren lévő - Brenner-hágón is havas a táj.
Nemcsak az Alpokban köszöntött be a tél: Franciaországban és Spanyolországban is havazott 600-700 méter tengerszint feletti magasságban - írta a meteorológiai szolgálat.

Magyarországon a hétvégén melegrekordok dőltek meg. Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzése szerint Magyarországon kevésbé napos, inkább borús, szeles idő várható október utolsó napjaiban. Jelentősebb lehűlésre egyelőre nem kell készülni: a héten fagy nem várható, napközben is 20 fok körül alakulnak majd a maximumok.

Időjárás: jellemzően borús, szeles idővel ér véget az októberhttp://www.life.hu/news/20181029-idojaras-borus-szeles-idovel-er-veget-az-oktober.htmlKevésbé napos, inkább borús, szeles idő várható október utolsó napjaiban. Jelentősebb lehűlésre egyelőre nem kell készülni: jövő héten fagy nem várható, napközben is 20 fok körül alakulnak majd a maximumok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből. News--Meghalt egy kislány a budapesti repülőtéren: még a járaton lett rosszulhttp://www.life.hu/news/20181028-meghalt-egy-kislany-a-budapesti-repuloteren-meg-a-jaraton-lett-rosszul.htmlBudapesten szállt le szombat délután az Austrian Airlanes Kisinyov-Bécs járata, mert egy négy és fél éves kislány rosszul lett. A gyerek életét már nem lehetett megmenteni.News--20 fok felett lesz a nappali hőmérséklet a jövő hétenhttp://www.life.hu/news/20181028-20-fok-felett-lesz-a-nappali-homerseklet-a-jovo-heten-oktober-vege-november-eleje.htmlSzombaton délután és vasárnap hajnalban megnőtt a melegrekord Magyarországon. Az előrejelzések szerint a jövő héten sem lesz okunk panaszra. NewsOrigoHajnalban is melegrekordot mértekhttp://www.life.hu/news/20181028-hajnalban-is-melegrekordot-mertek-2018-oktober-28.htmlVasárnapra virradóra a legmagasabb minimumhőmérsékleti rekord is megdőlt - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldalán.NewsOrigoMegkezdődött a téli időszámításhttp://www.life.hu/news/20181028-megkezdodott-a-teli-idoszamitas-hajnali-3kor-2re-allitottuk-az-orakat.htmlMegkezdődött a téli időszámítás, az órákat 3 óráról 2 órára kellett visszaállítani. News--Esős, meleg idő lesz a következő napokbanhttp://www.life.hu/news/20181028-esos-meleg-ido-lesz-a-kovetkezo-napokban-idojaras.htmlNéhány nappal ezelőtt már rendesen fáztunk, most pedig ismét elég csak a legvékonyabb kabátunkat felvennünk, sőt, napközben talán még arra sincs szükség. De meddig tart a jó idő? NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.