Gergely Róbert a tévékamerák előtt beszélt arról, miért is váltak el feleségével 13 év után.

Gergely Róbert a TV2 műsorának vendége volt, ahol őszintén vallott arról, miért is ért véget a házassága 13 év után. A színész egy évvel ezelőtt vált el 24 évvel fiatalabb feleségétől és azóta baráti kapcsolatot ápolnak egymással.

Mi annak idején beprogramoztuk a boldogság felé vezető utat, és el is indultunk ezen. Aztán valahogy zsákutcába keveredtünk és újratervezés elé álltunk. És úgy gondolom, az újratervezés mindkettőnk számára a boldogság felé vezet. Hogy ki mikor éri ezt el, azt egyéne válogatja. Nemcsak megszeretni és megtartani fontos egymást, hanem hogy ha válásra kerül a sor, vagy változásra, akkor azt is meg kell próbálni intelligensen csinálni. Megpróbálunk normálisan együtt élni úgy, hogy más irányt vett már az utunk, de a kapcsolatunk megmaradt. Nem vagyunk hajlandóak kidobni a kukába az értékeinket, sóval beszórni a múltunkat, hanem megpróbálunk egy másikfajta életet felépíteni" – mesélte a műsorban.

Amikor a színésznek feltették a kérdést, mi is vezetett tulajdonképpen a váláshoz, Gergely Róbert azt felelte, elbizonytalanodott azon, ő szeretne-e még gyereket.

Nyilván egy fiatal nőnek az életében nagyon fontos az előrelátás, az a fajta tervezés, ahol család, gyerek és egy távolabbi cél is van. Én ebben elbátortalanodtam, elgyávultam egy kicsit. Azt gondoltam, talán most már, ebben a korban nem biztos, hogy egy ilyen nagy falatot be tudnék vállalni. Ezt normálisan megbeszéltük egymással, túl is vagyunk már azokon a fájdalmakon, kríziseken, sírásokon, amiken az embereknek át kell mennie.”