A héten sem lesz sok napsütésben részünk: országos eső és borús idő várható, ráadásul hó is hullhat. Szerdán ugyan előbújik a nap, de ez nem fog sokáig tartani. 

Hétfőn borult időre számíthatunk országos, kiadós esővel. A magasabb hegységekben havas eső, hó is hullhat. A keleti, északkeleti szél megélénkül. 5 és 10 fok között alakul a hőmérséklet. Kedden is várható csapadék, bár nem olyan mennyiségben. A kezdeti esőt északon és a Dunántúlon havas eső, hó válthatja fel. Megmaradó hó inkább csak a Bakonyban és az Alpokalján fordulhat elő. Az északii, északkeleti szél megerősödik. Napközben csökken a hőmérséklet.

Havazás várhatóForrás: MTI/Kovács Tamás

Szerdán viszont a csökkenő felhőzetnek köszönhetően végre kisüt a nap, friss, tiszta idő ígérkezik. A reggel fagyos lehet, délután 0, +5 fok valószínű. A napsütéses idő azonban csak eddig tart, már csütörtökön megjelenhetnek a párafoltok. A délkeleti szél megélénkül. Reggelente -3, délutánonként +3 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők. Hétvégén erősen felhős, párás, néhol már tartósan ködös idő ígérkezik. Hulló csapadék nem látszódik. A hőmérsékletben lényeges változás nem lesz – írja a Köpönyeg.hu.