Kiderült: nem emelnek vádat Czeizel Endre szeretője, Dóra ellen.

Czeizel Endrének fiatal szeretőjétől, Dórától két gyermeke született. A fogantatás mesterséges úton történt, a professzor odaadta kedvesének a spermáját. A baj ezzel az, hogy hivatalosan csak férj vagy élettárs lehet donor...

Ráadásul a Ripost úgy tudja, a spermadonor beleegyezői nyilatkozatra nem a professzor, hanem egy másik férfi adatai és neve került. Emiatt jelentették fel a nőt emberi testrész tiltott felhasználása miatt.

Czeizel Endre szeretője ellen nem emelnek vádatFotó: Bielik István - Origo

A nyomozást egyszer már lezárták, de a 24.hu most kiderítette, hogy a Fővárosi Főügyészség tavaly év elején felülvizsgálta a határozatot, és ismét nyomozást rendelt el az ügyben. Az újabb döntés nemrég megszületett: nem emelnek vádat Dóra ellen.

A Fővárosi Főügyészség 2018 novemberében megszüntette a nyomozást, egyúttal azonban a gyanúsítottat megrovásban részesítette. A megrovással az ügyészség helytelenítését fejezte ki a jogellenes cselekmény miatt, és felszólította a gyanúsítottat, hogy a jövőben tartózkodjon bűncselekmény elkövetésétől. A gyanúsítottal szemben az eljárás során nem alkalmaztak kényszerintézkedést.”