Vadállatok tömegei pusztulnak el a forró ausztrál nyárban

vadállat szárazság időjárás Ausztrália forróság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Több mint 90 vadló pusztult el az Ausztráliát fojtogató hőhullámban.

A vadőrök az ország északi területén fekvő Alice Springs közelében egy kiszáradt folyómederben múlt héten bukkantak az állatok tetemére és kimúlóban lévő vadlovakra. Mintegy 40 állat kiszáradás és éhezés miatt pusztult el. A kimúlóban lévőket kénytelenek voltak később leölni.

Ausztráliában már napok óta tombol a hőség: a hőmérséklet több helyen is 40 Celsius-fok fölé emelkedett, és éjszaka sem csökken jelentősen a forróság. Alice Springben már két hete 42 Celsius-fok fölötti hőmérsékletet jegyeztek fel. Sorra dőlnek a melegrekordok: csütörtökön Adelaide-ben 46,2 Celsius-fokot mérték, ekkora hőséget 1939 óta nem tapasztaltak.

"Lesújtott, ami történt. Soha nem tapasztaltunk ilyet" - mondta a BBC News-nak Ralph Turner vadőr. "Nem hittem volna, hogy ilyen megtörténhet. Bibliai számú denevér is elpusztult" - tette hozzá.

Ausztrália középső részén Goldfields térségében mintegy 2500 vadtevét lelőttek, amelyek a Gibson-sivatagból kivándorolva vízforrásoknál gyűltek össze - adta hírül az ABC ausztrál tartalomszolgáltató.
Állattenyésztők szerint az állatok olyan rossz állapotban voltak, hogy azonnal le kellett őket ölni.
A térségben a vadtevék jelentős problémát jelentenek, mivel közismertek arról, hogy víz után kutatva eltapossák a vízforrásokhoz telepített malmokat.

"Vadlovak és vadtevék pusztulnak el a szomjúságtól és az éhségtől, mivel sok megbízható vízforrás kiapadt a mostani hőhullámban, és a vadállatok túlszaporulata miatt a térségben eróziónak és a növényzet pusztulásának vagyunk tanúi" - közölte a helyi önkormányzat.

Az illetékesek további 120 szomjazó, éhező vadló, vadteve és vadszamár leölését tervezik.

Tóth Vera ismét szerelmes: új párjáról mesélthttp://www.life.hu/sztarok/20190124-toth-vera-ismet-szerelmes-uj-parjarol-meselt.htmlÚgy tűnik, a költözés elhozta a boldogságot Tóth Vera életébe. Mióta különköltözött testvérétől, rátalált a szerelem.TV + Sztárok--Andy Vajna gyakran segített rászorulókonhttp://www.life.hu/sztarok/20190124-andy-vajna-gyakran-segitett-raszorulokon.htmlAndy Vajna a szívén viselte a rászorulók sorsát, gyakran segített nagyobb összegekkel, de ezzel nem kérkedett. TV + Sztárok--Tatár Csilla szabadúszóként folytatja karrierjéthttp://www.life.hu/sztarok/20190124-tatar-csilla-szabaduszokent-folytatja-karrierjet.htmlTatár Csilla pihenéssel töltötte az év elejét, ugyanis a Csak show és más semmi alaposan kifárasztotta őt is, ahogy a többi hírességet is. Lassan azonban elkezdődik a munka, és Csilla úgy döntött, nem igazol le egyetlen csatornához sem.TV + SztárokOrigoA külseje miatt szóltak be Melissa McCarthynakhttp://www.life.hu/sztarok/20190123-a-kulseje-miatt-szoltak-be-melissa-mccarthynak.htmlMelissa McCarthyt a mai napig kritizálják a külseje miatt. TV + Sztárok--Cristiano Ronaldo illetlen fotót posztolthttp://www.life.hu/sztarok/20190123-cristiano-ronaldo-illetlen-fotot-posztolt.htmlCristiano Ronaldo egy repülőn ülve szelfizett fülig érő szájjal, nem sokkal azután, hogy egy másik labdarúgó, Emiliano Sala gépe nyomtalanul eltűnt a radarról... TV + Sztárok--Curtis édesapja függőségéről írt életrajzi könyvébenhttp://www.life.hu/sztarok/20190123-curtis-edesapja-fuggosegerol-irt-eletrajzi-konyveben.htmlCurtis önéletrajzi könyvében írt arról, hogy édesapja is az alkohol rabja volt. TV + Sztárok

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.