Horváth Charlie számolt be arról, milye szörnyű állapotban van Cserháti Zsuzsa sírja. Most megszólalt az énekesnő fia is.

„Romokban hever a sírja. Szégyen és gyalázat. Gondolkodjanak el az őt előadó énekesek, színészek, és menjenek ki a sírjához azok az emberek, akik most már több mint tíz éve Cserháti Zsuzsából pénzt keresnek – legyen az 40 vagy 400 ezer forint!” – mondta Horváth Charlie.

Az énekesnő fia, Szirtes Krisztián reagált a vádakra, miszerint a családnak kellene rendben tartania a síremléket. A lapnak őszintén beszélt a nehézségeiről:
„Valóban, az én feladatom is lenne, hogy az édesanyám sírja rendben legyen, és szoktam is járni hozzá, ami az elmúlt egy-másfél évben elmaradt. Így teljes meglepetés számomra, hogy ennyire rossz állapotú a nyughelye. Nyilván nekem is lépéseket kellett volna már tennem, ami eddig elmaradt, sajnos. De sem idővel, sem kellő anyagi forrással nem rendelkezem. Van két gyermekem, családom, ez pedig egy több százezres történet, amire nem nagyon van lehetőségem. De természetesen, ahogy minden gyereknek, nekem is vágyam, hogy édesanyámnak gyönyörű síremléke legyen.”

Cserháti Zsuzsa sírját senki sem gondozzaForrás: MTI/Koszticsák Szilárd


Krisztián azt is elmondta, hogy semmit sem kap a jogdíjakból, senki sem fizet neki:
„Bosszantó, hogy sokaknak az anyám életművéből milliós bevételeik vannak, amihez nekem hozzászólásom sincs. Hányan csinálnak koncerteket, amikről még csak hírből sem hallok, és persze semmilyen ellentételezést nem kapok érte? De nem tudok, nem is akarok fenyegetőzni. Mindent levédethetnék, ami édesanyámhoz köthető, de erre sem pénzem, sem energiám. Aki ki akar kerülni, az úgyis ki fog.”

Úgy néz ki, hogy Charlie kifakadása értő fülekre talált, a művészvilág ugyanis összefogott, többen is jelezték, hogy szeretnének segíteni a sír helyreállításában.