Medveczky Ilona meglepő őszinteséggel mesélt az életéről. Fényűzően, gazdag férfiak rajongásában élt az ünnepelt táncosnő.

Medveczky Ilona körül legyeskedett a legtöbb gazdag férfi, jachtot, villát és gyémántgyűrűt is kapott tőlük, ám ő sosem adta oda magát egyiknek sem. Elmondása szerint 16 évesen volt szerelmes, utána soha többé. Nem foglalkoztatták az érzelmeik, ahogy fogalmaz, mellé mindig "nagyformátumú férfiak szegődtek". 

Medveczky Ilona táncművészForrás: MTI/Zih Zsolt

Volt egy gazdag férfi, aki egy éjszakáért cserébe gyémántot és jachtot ajándékozott a művésznőnek.

"A pali egyik este óriási italozás közepette a parton összecsődítette a népet, és lehúzott a hajóról egy nemzeti színű zászlót, ami alól kibukkant a félméteres, arany betűkkel kiírt nevem: Ilona. Hozzávágott egy üveg pezsgőt, és nekem adta. Halvány gőzöm nem volt egy csónakról se, nemhogy egy jachtról. Úszni se tudtam" – kezdte a nosztalgiázást Ilona a Borsnak.

Amikor a férfi részegen rontott be Ilona szobájába, és azzal vádolta, hogy mindenkivel lefekszik, hozzávágta a jacht kulcsát és a gyűrűt, majd nyomdafestéket nem tűrő módon elhajtotta a milliárdost.

Medveczky Ilona egy hatalmas villát is kapott egy másik udvarlótól. 

"Ő szerény volt, csendes, semmit nem akart tőlem. Az tényleg mesébe illik. Nem hiszem, hogy ma vannak ilyen emberek. (...) Mellém mindig a nagyformátumú férfiak szegődtek. Aki a legtovább kitartott, azt elfogadtam."