A következő egy hétben újabb hidegbetörés érkezhet hazánkba.

Az utóbbi napokban sarkvidéki levegő hozott Európa több részére havat, és Magyarországon is az ilyenkor megszokottnál jóval hűvösebb volt. A Köpönyeg előrejelzése szerint azonban a hideg újra visszatérhet: mint írják, a hidegbetörés meg fog ismétlődni, vagyis hiába olvasztja meg a meleg, tavaszi nap a havat, május 11–18. között újra számíthatunk hasonló problémákra szerte Európában, a magasabban fekvő területeken. Ahol hó nem, ott eső és hideg szinte biztosan lesz.

Kékestetőn két napja még havazottForrás: MTI/Komka Péter

Ami pedig a hét időjárását illeti, csütörtökön szükség lesz az esernyőkre, erősen felhős vagy borult lesz az ég, és többfelé számíthatunk esőre, záporesőre. 11–16 °C ígérkezik délután.

Pénteken napos, gomolyfelhős időre van kilátás. Inkább csak a keleti tájakon, ott is csak elvétve lehet zápor. Az északnyugati szél megerősödhet. 16 és 22 fok közé melegedik nappal a levegő.

Szombaton változóan felhős idő valószínű. Hajnalban inkább keleten, estétől főleg nyugaton fordul elő kisebb eső, záporeső. 20 fok körüli értékeket mérhetünk délután.

Vasárnap napközben erős felhősödés várható, egyre többfelé ered el az eső. Délutántól megerősödik, majd viharossá fokozódik az északnyugati szél. Északnyugaton már csak 10–13, máshol még 14 és 20 fok között alakulhat a hőmérséklet.