Dunai hajóbaleset: meghallgatták a Hableány turistahajó cégvezetését

Forrás: MTI/Mti Fotószerkesztőség/Máthé Zoltán -
Hableány Duna turisták mentés hajóbaleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Meghallgatták a rendőrök a szerdán este balesetet szenvedett Hableány elnevezésű turistahajó tulajdonosait és teljes cégvezetését - mondta Tóth Mihály, az Európa Cégcsoport és a Panorama Deck Kft. szóvivője csütörtökön az MTI-nek.

Hozzátette: a turistahajó személyzete saját életét kockáztatva részt vett a mentésben. Az elsüllyedt hajó legénysége több évtizedes tapasztalattal rendelkezett. Naponta több ezren vesznek részt hasonló dunai városnéző programokon - mondta. Jelezte: évente több millió turista vesz részt hajós programokon Magyarországon, hasonló balesetre ebben az évszázadban nem volt példa.

A Szent Flórián tűzoltóhajó érkezik egy pontonhídelemmel az éjjel történt hajóbaleset helyszínére a Duna fővárosi szakaszán, a Margit hídnál MTI/Máthé Zoltán Forrás: MTI/Mti Fotószerkesztőség/Máthé Zoltán


Az MTI információi szerint a dél-koreai turisták esti sétahajózáson vettek részt a Duna budapesti szakaszán az idegenvezetőikkel, a 6 országot - köztük Magyarországot - érintő körutazásuk egyik programjaként. Legalább heten meghaltak, amikor hajójuk egy nagyméretű luxushajóval ütközött a Parlament közelében. Az elsüllyedt, Hableány nevű jármű fedélzetén 33 dél-koreai turista és kéttagú magyar személyzet tartózkodott.


Időjárás: több megyében továbbra is zivatarokra, sok esőre figyelmeztetnekhttp://www.life.hu/news/20190530-idojaras-tobb-megyeben-tovabbra-is-zivatarokra-sok-esore-figyelmeztetnek.htmlTöbb megyében továbbra is zivatarokra, felhőszakadásra figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat. News--Dunai hajóbaleset: gyermek is volt a fedélzetenhttp://www.life.hu/news/20190530--dunai-hajobaleset-gyermek-is-volt-a-fedelzeten.htmlA dél-koreai nagykövetség munkatársai megerősítették, hogy gyermek is tartózkodott a szerda este elsüllyedt turistahajó fedélzetén. News--Hajózási szövetség: 75 éve nem volt ilyen súlyos hajóbaleset az országbanhttp://www.life.hu/news/20190530-hajozasi-szovetseg-75-eve-nem-volt-ilyen-sulyos-hajobaleset-az-orszagban.htmlLegutóbb 75 évvel ezelőtt volt olyan súlyos hajóbaleset Magyarországon, mint amilyen szerda este történt a Margit híd közelében – mondta Horváth Imre, a Magyar Hajózási Országos Szövetség főtitkára csütörtök reggel az MTI-nek. News--Időjárás: tornádó alakult ki Debrecenbenhttp://www.life.hu/news/20190530-idojaras-tornado-alakult-ki-debrecenben.htmlA szakadó eső szinte az egész országot elérte tegnap, Hajdú-Bihar megyében is tombolt a vihar. Olyannyira, hogy Debrecenben még tornádó is kialakult. NewsOrigoEgy nyugalmazott rendőr elárulta, szerinte hova rejthették VV Fanni testét http://www.life.hu/news/20190530-egy-nyugalmazott-rendor-elarulta-szerinte-hova-rejthettek-vv-fanni-testet.htmlMindent megtesz a rendőrség azért, hogy VV Fanni testét megtalálják, de egyelőre hiába minden erőfeszítés. Egy nyugalmazott nyomozó most újabb elmélettel állt elő, ami fordulatot hozhat az ügyben. News--Dunai hajóbaleset: videón, ahogy a szállodahajó maga alá gyűri a Hableánythttp://www.life.hu/news/20190530-dunai-hajobaleset-videon-ahogy-a-szallodahajo-maga-ala-gyuri-a-hableanyt.htmlAz Időkép webkamerája rögzítette a tegnap esti hajóbalesetet a Parlamentnél, a Hotel Victoria tetejéről. A kamera folyamatosan a Parlamentre és a Margit hídra fókuszál. NewsOrigo



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.