Tara Sharifinek 11 évesen 162 az IQ-ja

IQ Tara Sharifi tanuló IQ-teszt tudás készség képesség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nagy-Britanniában él a 11 éves Tara Sharifi, aki most megdöbbentette a világot. A kislánynak ugyanis Einsteinénél is magasabb lehet az IQ-ja.

Oxfordban töltötte ki a Mensa IQ-tesztjét a 11 éves Tara Sharifi. A Nagy-Britanniában élő kislány elképesztő eredményt produkált, 162-es pontszámot ért el. Bár Einstein soha nem töltötte ki ezt a tesztet, úgy becsülik, hogy nagyjából 160 pontot érhetett volna el – írja a Womensagenda.com.

Elképesztő IQ-val rendelkezik a kislány (Képünk illusztráció) Forrás: BSIP/BELMONTE / BSIP/Belmonte

Ezzel bekerülhet a zsenik klubjába, melybe 140 pont felett lehet bekerülni. "Megdöbbentem, amikor megkaptam az eredményt, erre nem számítottam" – mondta a kislány, akire édesapja, Hossein Sharifi is rendkívül büszke.

Mint mondta: számított rá, hogy a lánya jó eredményt ér el, hiszen nagyon okos, de nem gondolták, hogy ennyire magas lesz a pontszám.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.