Időjárás: a szakember elárulta, miért probléma, hogy hirtelen jött a hőség

Fotó: Hirling Bálint - Origo -
szakember meleg időjárás hőség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Probléma, hogy hirtelen jött a hőhullám, mert a szervezet nehezebben alkalmazkodik hozzá – mondta Pintér Ferenc, a Meteo Klinika igazgatója az M1 aktuális csatorna szerda esti műsorában.

A tisztifőorvos a tartós hőség miatt szerdától kiadta a legmagasabb, harmadfokú intézkedést.
Pintér Ferenc kifejtette: a tartós hőségben fokozottan veszélyeztetettek a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők, a krónikus betegséggel küzdők, valamint a kisgyerekek, továbbá a fokozott fizikai, illetve lelki megterhelésnek kitettek. Csütörtökön viszont fülledt is lesz a levegő, ami a légzési betegségekben szenvedőknek is megterhelő – emelte ki a szakember, hozzátéve: a következő napokban várható időjárás az egészségeseket is megviseli.

Ebben az időben még fontosabb a folyadék és az ásványi anyagok pótlása, továbbá, hogy a déli órákban lehetőleg ne tartózkodjunk napon – ismertette a szakember. Felhívta a figyelmet arra is, hogy a magas UV-sugárzást is komolyan kell venni, mert az nemcsak a bőrnek, hanem a szemnek is veszélyes.

Dunai hajóbaleset: nem került elő újabb holttest a Hableánybólhttp://www.life.hu/news/20190613-dunai-hajobaleset-nem-kerult-elo-ujabb-holttest-a-hableanybol.htmlBefejezték a Dunából kedden kiemelt Hableány sétahajó szemléjét, amelynek során újabb holttest nem került elő - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon szerda éjszaka.NewsOrigoEgy új kutatás szerint egy bankkártyányi műanyagot eszünk meg hetentehttp://www.life.hu/news/20190612-egy-uj-kutatas-szerint-egy-bankkartyanyi-muanyagot-eszunk-meg-hetente.htmlAz emberek a táplálékkal átlagosan körülbelül 5 gramm műanyagot fogyasztanak hetente, ami egy bankkártya súlyának felel meg – derül ki a WWF és partnerei ma publikált tanulmányából. A mikroműanyagok emberi egészségre gyakorolt hatásáról még nem sokat tudunk, azonban a természet és saját védelmünk érdekében meg kell állítani a műanyagáradatot. News--Dunai hajóbaleset: megtalálták a Hableány magyar kapitányának holttestéthttp://www.life.hu/news/20190612-dunai-hajobaleset-megtalaltak-a-hableany-magyar-kapitanyanak-holttestet.htmlA Hableány kiemelésekor talált négy holttest közül hármat azonosítottak – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerda reggel a Police.hu oldalon. NewsOrigoDunai hajóbaleset: zárt helyiségben vizsgálják tovább a Hableánythttp://www.life.hu/news/20190612-dunai-hajobaleset-zart-helyisegben-vizsgaljak-tovabb-a-hableanyt.htmlZárt helyiségben vizsgálják tovább a Hableány turistahajó roncsát. NewsOrigoIdőjárás: életbe lépett a harmadfokú hőségriasztáshttp://www.life.hu/news/20190612-idojaras-eletbe-lepett-a-harmadfoku-hosegriasztas.htmlÉrvénybe lépett a legmagasabb szintű, harmadfokú hőségriasztás. News--Rejtélyes lényt rögzített a ház biztonsági kamerája – Videóhttp://www.life.hu/news/20190611-rejtelyes-lenyt-rogzitett-a-haz-biztonsagi-kameraja.htmlKülönös lény tűnt fel egy ház biztonsági kamerájának felvételén. NewsOrigo






Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.