A kánikula ellenére kiváló a nagy tavak vízminősége

Forrás: strand.hu -
kánikula vízminőség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kánikula ellenére kiváló a nagy tavak vízminősége – hangzott el az M1 aktuális csatorna szombat esti Híradójában.

A Balatonból minden héten öt helyen, Siófokon, Balatonszemesen, Szigligeten, Keszthelyen és a Zala torkolatánál vesznek mintát a vízügyi szakemberek. Kóbor István, a Közép-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság laboratóriumi vezetője azt mondta, a tó vize fürdőzésre, horgászásra, vízi sportokra egyaránt alkalmas.

Balatonberényi szabadstrand Forrás: strand.hu

Siklós Gabriella, az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője arról is beszélt, hogy a Balaton vízminőségét javító fejlesztések eredményeképpen a tó napjainkban már hosszabb távon is képes ellenállni az egyre melegebb nyarak okozta veszélyeknek.

Az M1-en azt mondták: a vízügyi szakemberek a Velencei-tó és a Tisza-tó vízminőségét is folyamatosan figyelemmel kísérik. A laboratóriumi vizsgálatok eredményei azt mutatják, hogy az ország nagy tavainak vízminősége a kánikulai időszakban is kiváló.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.