Késsel járókelőkre támadt egy ismeretlen férfi Sydney üzleti negyedében kedden.

A járókelők székek, ládák és fémrudak segítségével ártalmatlanították azt a férfi, aki Syndey üzleti negyedében késsel támadt az emberekre. A kiérkező rendőrök őrizetbe vették az ismeretlent, egy embert pedig kórházba szállítottak. 

A támadás után hírügynökségek eltérő híreket közöltek az áldozatok számáról: az AFP francia hírügynökség szerint a támadó – akinél konyhakés volt – a nőn kívül mást nem sebesített meg, a Hszinhua kínai és az EFE spanyol hírügynökség több sebesültről adott hírt. A Sky News nevű hírportál helyszíni tudósítója szerint egyelőre nem tudni az áldozatok számát.

Ugyancsak a Sky News szerint a férfi azt kiabálta a rendőrök felé, hogy „Lőjetek le! Meg akarok halni!”.
A riporter hozzáfűzte, hogy több szemtanú szerint a fehér férfi elfogásakor azt kiabálta, hogy „Allahu Akbar!” (Allah hatalmas), ám ezt hatósági források nem erősítették meg.

A hírportál sydney-i hatósági forrásokra hivatkozva hozzátette, hogy a rendőrség szerint elszigetelt esetről volt szó, és nem kell további támadásoktól tartani. A rendőrség azt közölte, hogy jelenlegi tudomásuk szerint a támadásnak nem volt előzménye. A támadásról több videót az internetre is feltettek – írja az MTI. A rendőrség Twitteren szólította fel a lakosságot, hogy egyelőre kerüljék el a támadás helyszínét, a környéket lezárták. A Daily Mail információi szerint egy másik nő holttestét megtalálták a közelben.