Minden idők legnagyobb európai lottófőnyereményét vitték el Olaszországban

Olaszország nyeremény lottó lottónyeremény Európa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Minden idők legnagyobb, 209 millió eurós (67,7 milliárd forint) európai lottónyereményét ütötték meg kedden este Olaszországban a Superenalotto hatoslottón.

A nyertes szelvényt az észak-olaszországi, Milánóhoz közeli Lodi egyik óvárosi trafikjában vásárolták 2 euróért egy automatából, ezért feltételezik, hogy a nyertes egy helyi, környékbeli lakos. Olaszországban soha nem hozzák nyilvánosságra a lottónyertesek nevét.

A közkedvelt Superenalottón hat számot kell eltalálni 90-ből, sorsolást hetente háromszor tartanak, a telitalálat esélye 1 a 623 millióhoz. A rekordösszegű főnyeremény 14 hónapon át gyűlt.
A korábbi európai rekordot is egy olasz fogadó tartotta, aki 2010 októberében egy csapásra 177,7 millió euróval lett gazdagabb.

Olaszországban a lottónyereményt 2012 óta "szerencseadó" sújtja, amelynek mértéke 2017 óta 12 százalék, így a mostani rekordnyereményből körülbelül 25 millió euró az államkassza bevételeit gyarapítja.





Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.