Betörtek Edvin Marton otthonába: felesége és gyerekei is otthon tartózkodtak a bűntény idején

Forrás: Polyak Attila/Origo -
Edvin Marton betörés otthon
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A napokban betörtek Edvin Marton hegedűművész otthonába. Az egész család otthon tartózkodott az eset alatt.

Marton Adri és két kisfiuk is az emeleti szobákban aludtak, amikor betörők próbáltak meg behatolni otthunkba. A művész időben felébredt a zajra, feloltotta a lámpákat, a rablók pedig elszeleltek. Szerencsére mindenki sértetlenül megúszta az esetet és Edvin hétmillió forintos hegedűjének sem kélt lába.

story gála 2019 Marton Adrienn és Edvin Marton Forrás: Polyak Attila/Origo

"Belegondolni sem merek, milyen tragikusan végződhetett volna az éjszaka, nagyon megijedtem, még mindig nem hagynak nyugodni a történtek. Először csak füleltem, mi lehet ez a zaj, de amint ráeszméltem, ezek nem a gyerekek, kikeltem az ágyból, majd elindultam a gyakorlószobám felé. Rögtön az villant be, hogy a Stradivari ott van, a legrosszabb gondolatok cikáztak a fejemben. Még éppen időben kelhettem. Szerencsére semmi nem tűnt el, a hegedű is érintetlen maradt. Nem lehetek benne biztos, de úgy gondolom, nem célirányosan törtek be. Szerintem nem tudták, ki lakik itt, és hogy a Stradivari is itt van" - nyilatkozta a Blikknek Edvin Marton.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.