A Viking Sigyn kapitánya akár 12 év börtönt is kaphat

Forrás: MTI/Mónus Márton -
Viking Sigyn kapitány börtön vádemelés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
 A Hableányt felborító Viking Sigyn ukrán kapitánya akár 12 évet is kaphat.

Jurij C.-t halálos tömegszerencsétlenséget eredményező vízi közlekedés veszélyeztetésével, és 35 rendbeli segítségnyújtás elmulasztásával gyanúsítják. -írja a Bors.

Október elején zárult le a nyomozás a tragikus ügyben. A balesetben meghalt magyar matróz családjának ügyvédje szerint a segítségnyújtás elmulasztása miatt akár 5 évet, tömegszerencsétlenséget eredményező vízi közlekedés veszélyeztetése miatt 2-től 8 évig terjedő szabadságvesztést kaphat a 64 éves férfi.

Budapest, 2019. július 31. A május 29-ei dunai balesetet okozó Viking Sigyn szállodahajó ukrán kapitányát kísérik a letartóztatásáról döntő bírósági tárgyalásra Forrás: MTI/Mónus Márton

A férfi jelenleg egy budapesti lakásban, házi őrizetben várja a sorsát. Elektronikus nyomkövetőt kapott és csak külön engedéllyel hagyhatja el a lakást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.