Hétvégén beköszönt a tél: decembertől hideg időre számíthatunk

Forrás: Thinkstock -
időjárás hideg idő tél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A decemberrel a tél is megérkezik. Hétvégén nagyon hideg lesz és havas esőre is számíthatunk.

Kedden a Dunántúlon tartósan rétegfelhős maradhat az ég, míg keleten legalább pár órás napsütésben reménykedhetünk. Számottevő csapadék sehol sem lesz. Reggel párás, foltokban ködös lesz a levegő. 7 és 12 fok között alakul a hőmérséklet. Front nem lesz felettünk.

időjárás idojaras Brrrr! Ragyogó napsütés után havas eső Forrás: Thinkstock

Szerdán reggel ismét párássá válik a levegő, napközben pedig erős felhősödés valószínű. Kora estétől nyugat felől elered az eső. A déli szél többfelé megélénkül, néhol megerősödik. 7 és 14 fok közötti értékeket mérhetünk.

Csütörtökön erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Első körben délig, majd átmeneti szünet után estétől ismét többfelé lesz eső. 10 és 15 fok közé enyhül átmenetileg az idő. Élénk lesz a változó irányú szél.

Pénteken hajnalban, reggel még több helyen eshet az eső, majd csökken a felhőzet, előbukkan a nap. Az ÉNy-i szél megerősödik. 12 fok körüli értékeket mérhetünk.

Szombaton felhőátvonulásokra, futó záporokra és erős szélre van kilátás. 5 és 10 fok közé csökken a hőmérséklet. Vasárnap aztán újra beborul az ég, és sokfelé alakul ki eső. Az ÉK-i szél egyre inkább megerősödik, az Északi-középhegységben már havas eső, esetleg hó válthatja fel az esőt - írta meg a köpönyeg.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.