Kávézaccból zsíroldó: Ne dobd ki, hasznosítsd újra!

Forrás: Thinkstock -
újrahasznosítás kávézacc kávé
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Te is azoknak az embereknek a táborát erősíted, akik kávéfőzés után a kukába dobják az elhasznált kávézaccot? Ahelyett, hogy a szemétbe dobod, rengeteg dologra használhatod fel. Mutatjuk, pontosan mikre!

1.

A kávézacc kiváló házi és természetes alapanyagú zsíroldó. Dörzsöljük be vele az edények falára égett, esetleg zsíros területeket. Néhány perc súrolás után edényeink ismét a régi fényükben fognak pompázni, ráadásul még a környezetünket is kíméljük vele.

Forrás: Thinkstock

2.

A kávé elűzi a kellemetlen vagy túl erős szagokat az orrunkból. Ha a kávézaccot például a lefolyókba öntjük, elkerülhetjük a kellemetlen szagok terjedését, de a hűtőben is semlegesíti a kellemetlen szagokat.

3.

A kávézaccból remek testradírt, vagy arcradírt készíthetünk magunknak. Elég néhány kávéskanál zacc és néhány csepp olaj, például mandula- vagy olívaolaj, és az elkészült keveréket már fel is vihetjük testünkre.

Forrás: Thinkstock

4.

Használd a kávét műtrágyaként! A talajba keverbe a kávézacc megnöveli a talaj pH értékét, és hozzájárul a vízelnyeléshez: a növények szinte új erőre kapnak tőle.

5.

Moss hajat kávézaccal! Ha benedvesítetted a hajadat, masszírozz be a fejbőrödbe egy marék kávézaccot. Nemcsak kellemesen radírozza majd a fejbőröd, hanem a kávészemekben található koffeinnek köszönhetően hajhagymáid is növekedésnek indulnak.

Forrás: Thinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.