Felfoghatatlan tragédia árnyékolta be advent első vasárnapját a Békés megyei Magyarbánhegyesen. A település katolikus papja pénteken vesztette életét.

F. Ákos kizuhant a templom 25 méteres tornyából és életét vesztette. A papot nagyon szerették a falu lakói, vasárnap óránként harangoztak érte. -írja a Ripost.

„Plébános úr pótolhatatlan űrt hagyott maga után. Munkássága, lénye, közösségre ható ereje, vidámsága végtelenül hiányozni fog. Kérünk mindenkit, aki szerette és tisztelte Ákos plébános urat, mindannyiunk atyáját, tisztelje meg jelenlétével a szentmisét" – írta a község önkormányzata szombaton közösségi oldalán.

A Blikk információ szerint Ákos atya a toronyórát igazította, amikor leszakadt latta a deszka és a mélybe zuhant. A tragédia után a falubeliek rögtön a segítségére siettek, de az életét már nem tudták megmenteni.

„Pár járókelő és közelben lakó rohant oda, rettenetes állapotban volt az atya, egyáltalán nem mozdult. Többen könnyek között próbálták újraéleszteni a plébánosunkat, de sajnos hiába. Még mindig felfoghatatlan számunkra, ami történt, ráadásul pont az ünnepek előtt"– mondta megrendülten a lapnak Katalin, az egyik közelben élő asszony.

A rendőrség vizsgálja az eset körülményeit, bűncselekményre utaló jelet nem találtak.