Az egész falu gyászolja a papot, aki kizuhant a templomtoronyból

halál gyász pap tragédia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Felfoghatatlan tragédia árnyékolta be advent első vasárnapját a Békés megyei Magyarbánhegyesen. A település katolikus papja pénteken vesztette életét.

F. Ákos kizuhant a templom 25 méteres tornyából és életét vesztette. A papot nagyon szerették a falu lakói, vasárnap óránként harangoztak érte. -írja a Ripost.

„Plébános úr pótolhatatlan űrt hagyott maga után. Munkássága, lénye, közösségre ható ereje, vidámsága végtelenül hiányozni fog. Kérünk mindenkit, aki szerette és tisztelte Ákos plébános urat, mindannyiunk atyáját, tisztelje meg jelenlétével a szentmisét" – írta a község önkormányzata szombaton közösségi oldalán.

A Blikk információ szerint Ákos atya a toronyórát igazította, amikor leszakadt latta a deszka és a mélybe zuhant. A tragédia után a falubeliek rögtön a segítségére siettek, de az életét már nem tudták megmenteni.

„Pár járókelő és közelben lakó rohant oda, rettenetes állapotban volt az atya, egyáltalán nem mozdult. Többen könnyek között próbálták újraéleszteni a plébánosunkat, de sajnos hiába. Még mindig felfoghatatlan számunkra, ami történt, ráadásul pont az ünnepek előtt"

– mondta megrendülten a lapnak Katalin, az egyik közelben élő asszony.

A rendőrség vizsgálja az eset körülményeit, bűncselekményre utaló jelet nem találtak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.