Kávéval és teával is rengeteg pluszkalóriát bevihetsz: ezekre figyelj oda

Forrás: AFP/Alexander Klein -
tea hízás kávé kalória
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokan, ha éhesek, isznak egy kávét vagy egy teát, és abban a hitben vannak, hogy ezzel kalóriát spóroltak. Nos, ez lehet, ha ezeket üresen fogyasztjuk, de a legtöbben a nagyobb élvezeti érték kedvéért igazi kalóriabombát fogyasztanak el közben. 

„Az igazság az, hogy a legtöbben cukorral, tejszínnel és tejjel szeretnek kávét inni, ahogyan a teába is rengeteg édesítőszer és kalóriában gazdag méz kerül" – idézi a kutatást vezető Ruopeng An, a University of Illinois munkatársát a nuus.hu.

Forrás: AFP/Alexander Klein

A szakember szerint az a probléma, hogy ezek a finomságok ugyan bőséges energiaforrást jelentenek, ugyanakkor igazi tápanyagértékük nincs, kalóriában viszont rendkívül gazdagok.

Kiderült, azok, akik tisztán isszák a kávét, napi 69 kalóriát spórolnak, így hosszútávon fittebbek maradhatnak, mint cukorfogyasztó társaik. Csak az USA-ban több mint 160 millió ember fogyaszt kávét vagy teát rendszeresen. Sokan közülük cukrot, tejszínhabot és különféle önteteket is szívesen tesznek italaikba.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.