Korda György legtöbb dala érzelmes, előadásuk közben pedig nem csak a közönséget érintik meg a számok, hanem őt magát is. 

Korda György egész életében érzelmes dalokat énekelt, olyanokat, amelyek a közönség szívéhez szólnak. A dalok pedig nem csak a hallgatóságot érintették meg olykor, hanem őt magát is. Többször elérzékenyült már a koncerteken. 

Korda Györgynek a színpadon potyogtak a könnyeiForrás: FEM3 Café

"Az egész pályafutásom a romantikus dalokról szól. Vannak köztük sematikusak, de olyanok is, amelyek magasabb hőfokra tudják kapcsolni a szerelem és az összetartozás érzését. Bevallom, többször előfordult már, hogy a színpadon állva magam is elérzékenyültem" - mondta a Blikknek Korda. Egyszer az is megtörtént, hogy koncert közben elsírtam magam. Épp az Unforgettable című Nat King Cole-sláger magyar változatát énekeltem duettben a feleségemmel, amikor az a közös rész jött, hogy »a szív sok mindent el tud rejteni, te nem is fogod soha sejteni, hogy nem tudlak én elfelejteni már«, akkor egyszer csak potyogni kezdtek a könnyeim. Annyira valóságosnak tűnt ez az előadói helyzet, hogy teljesen átadtam magam az érzéseimnek. Nem törölgettem a szememet, hadd hulljanak azok a könnyek! Szerencsére hangszeres rész következett, és pár másodperc alatt újra visszazökkentem" - árulta el.