Egy Olaszországban élő magyar anyuka a koronavírusról: "Soha nem tapasztaltam ennyire tapintható félelmet"

Forrás: MTI/AP/Luca Bruno -
betegség járvány Olaszország koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy kint élő magyar anyuka árulta el, mi a helyzet most Olaszország északi részén, mennyire tartanak az emberek a koronavírustól.

Egyre fokozódik a koronavírus miatti pánik, egyelőre egy magyar érintett van: a felszolgáló a Japán partjainál veszteglő Princess Diamond hajón ragadt.

A Blikknek sikerült elérnie egy magyar anyukát, aki Észak-Olaszországban, a leginkább érintett területen él. Klaudia elárulta, érezhető a feszültség és a félelem a városban.

Tíz éve élek ebben a kisvárosban, még soha nem tapasztaltam ennyire tapintható félelmet: az utcák, a hivatalok, az iskolák, az óvodák, de még a rendelőintézetek is konganak az ürességtől. Aki a fertőzés tüneteit észleli magán, annak fel kell hívni egy telefonszámot, az orvos házhoz megy és mintát vesz a torkából. Négy óra alatt megvan az eredmény. Ha pozitív, már viszik is a beteget karanténba. (...) A nepperek, az ügyeskedők mindent felvásároltak. Ők a neten az 1 eurós arcmaszkot 5 euróért (1600 forint), a 2 eurós kézfertőtlenítőt 110 euróért (37 ezer forint) hirdetik. Én a kislányommal, Martinával (5) itthon maradtam. A férjem rendőr, irodában dolgozik, de ügyfeleket ők sem fogadnak. Ha balesethez riasztják őket, nem szondáztatják meg az autósokat, nehogy megfertőződjenek."

Milánó néhány nappal ezelőtt Forrás: MTI/AP/Luca Bruno

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.