A szexuális zaklatással vádolt Plácido Domingo visszalépett londoni fellépéseitől

Forrás: AFP/Christophe Simon -
Plácido Domingo szexuális zaklatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Közös megegyezéssel visszalépett a londoni Királyi Operaházba meghirdetett nyári fellépéseitől a szexuális zaklatással vádolt Plácido Domingo - adta hírül a BBC hírportálja. A világhírű spanyol operaénekes a dalszínház Don Carlos előadásában lépett volna színpadra júliusban.

Pénteki közleményében a londoni operaház megerősítette, hogy az intézményhez "nem érkezett panasz Domingo ellen helytelen viselkedés miatt", és "megértik a művész visszalépésének okát".
Mint fogalmaztak: "Plácido kiemelkedő énekes és művész, és rendkívül hálásak vagyunk neki az évtizedeken át tanúsított támogatásáért és elkötelezettségéért". Az intézmény hamarosan meghirdeti a meghallgatásokat a Domingo távozásával felszabaduló szerepre.

Forrás: AFP/Christophe Simon


A 79 éves tenor február végén közleményben kért bocsánatot azoktól a nőktől, akik szexuális zaklatással vádolták meg az elmúlt fél évben.
"Tisztelem, hogy ezek a nők végül elég erőt éreztek magukban ahhoz, hogy megszólaljanak. Szeretném, ha tudnák, valóban sajnálom, hogy fájdalmat okoztam, és teljes felelősséget vállalok cselekedeteimért" - idézte akkor több sajtóorgánum a Domingótól kapott dokumentumot.
A tenor októberben lemondott a Los Angeles-i opera főigazgatói posztjáról is, amelyet 2003 óta töltött be, arra hivatkozva, hogy az őt ért vádak lehetetlenné tennék ottani munkáját.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.