Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, emberkereskedelem gyanúja miatt folytatnak nyomozást egy 21 éves salgótarjáni férfi ellen. 

A gyanúsított február 7-én eddig ismeretlen személytől 70 ezer forintért "megvásárolt" egy férfit, akit megalázó módon dolgoztatott, az éjszakákat egy fatárolóban kellett töltenie. A sértettet arra hivatkozva nem engedte el, hogy az érte kifizetett összeget még nem dolgozta le.

Az egyik áldozatot, V. Gyuri bácsit gyakran látták az utcabeliek, amint a vállalkozó autóit takarította, fát vágott, netán a kapubejárót építgette. Az apró, törékeny férfi gyakran panaszkodott, hogy a munkaadója láncra verte, fogva tartja.

"Tavaly egyszer csak megjelent nálunk a Gyuri bácsi. Tőle tudjuk, hogy miután leégett a háza, Balázs 70 ezer forintért megvette őt valakitől" – mesélte a Blikknek a szomszédasszony.

Kutyaláncra verve, fűtetlen fészerben tartotta áldozatát a rabszolgatartóForrás: Shutterstock

"Az biztos, hogy nem lehetett akárki a Gyuri bácsi, mert nagyon szépen, választékosan beszélt. Gyakran panaszkodott, hogy nagyon fél a Balázstól, aki rabszolgaként tartja. Éjszakánként kutyaláncra kötötte, nehogy megszökjön. Naponta egyszer adott neki enni, a ház mellett, a fűtetlen fészerben aludt. A nagy hidegben csak egy órára kapcsolhatta be a hősugárzót, mert drága az áram. Amikor átjött hozzánk, mindig csak egy szál cigit kért, meg kávét, de nagyon hálás volt a jó szóért is, amit mellé kapott. Valószínű sikerült megszöknie, majd a menetrend szerinti busszal elutaznia, ugyanis aztán beállítottak a nyomozók, akik elvitték Balázst."

 

Az idős férfit a Nógrád megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói kihallgatták és megfelelő módon gondoskodtak a biztonságáról, így a védett tanút nem fogják megtalálni.