Koronavírus: Baumgartner Zsolt is önkéntes karanténba vonult

járvány F1 koronavírus vírus Forma1 Baumgartner Zsolt
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Baumgartner Zsolt egyik pillanatban még a világjárvány miatt törölt múlt vasárnapi Ausztrál Nagydíj egyik főszereplője volt, most pedig úgy döntött, családja miatt önkéntes karanténban tölti a napjait.

Zsolt a melbourne-i pályán száguldott minden idők legfiatalabb világelső teniszezőjével Lleyton Hewittal, majd a koronavírus miatt az sem volt biztos, hogy egyáltalán hazarepülhet Magyarországra.-írja a Blikk.

"Úgy kétszázötven kilométert tettem meg az Albert Parkban, de

az első perctől érezni lehetett, hogy a megszokottnál feszültebb, ridegebb a légkör. Óvatosabban viselkedtek az emberek.

A kétüléses F1-es autóval teljesített körök után kevés fotózkodás volt, mindenki megtartotta a két lépés távolságot. Még azok is, akikkel régóta ismertük egymást" – mesélte Baumgartner, aki a nagydíjakon a speciális autóban ülve ismerteti meg az utasaival a Forma–1-es érzést.

Lleyton Hewitt után Robbie Williamset vitte volna körbe a pályán, de a vírus végül közbeszólt. Kiderült ugyanis, hogy a McLaren egyik tagjának pozitív lett a koronatesztje, ezért volt tapintható a feszültség.

"Mi keveset találkoztunk a csapatok tagjaival, most már azt mondom, szerencsére...Amikor eldőlt, hogy törlik az Ausztrál Nagydíjat, elég kaotikus lett a helyzet. Még az is felvetődött, hogy senki nem mehet sehová." - folytatta az expilóta, aki azóta hazatért és önkéntes karanténba vonult.

"A szüleim veszélyeztetett korban vannak, de isten őrizz, hogy a gyerekeimnek, vagy éppen a feleségemnek vagy bárkinek bármi baja legyen miattam.

Budapesten, a reptéren csak messziről integettünk egymásnak, autóba ültem és a vidéki házunkba mentem. Szerencsére teljesen tünetmentes vagyok, az egyetlen gond, hogy lassan telnek a napok, és nagyon várom, hogy újra láthassam a családom.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.