Több kereskedő támogatná a rövidített nyitvatartást, és az alkalmazottak érdekében fokozott védelmi intézkedések bevezetését.

Egészségvédelmi akciótervet dolgozott ki a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete, mert a koronavírus csoportos fertőzéseinek elérkeztével a bolti munkavállalók különösen ki vannak téve a járványveszélynek, ezért szükséges lehet a vásárlási körülmények szigorítása.- írja a Magyar Nemzet.

Az élelmiszer-ellátásban nap mint nap dolgozó munkavállalók egészségvédelmét és pénzügyi biztonságát erősítő, azonnali intézkedéseket tart szükségesnek a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete a láncoknál, ahol hetek óta megfeszített tempóban zajlik a lakosság kiszolgálása.

A koronavírus csoportos fertőzéseinek elérkeztével a bolti munkavállalók különösen ki vannak téve a járványveszélynekForrás: Shutterstock

Bubenkó Csaba elnök elmondta: a csoportos fertőzések időszakában mind többen maradnak otthon, legfeljebb vásárolni mennek el, vagyis számukra idővel szinte egyedül a bolti dolgozók jelentik majd a külvilággal való kapcsolatot.

Egyértelmű, hogy a kiszolgálás közben a fertőzésnek való kitettségük fokozódik, de nekik is védeniük kell az egészségüket." – mondta Bubenkó Csaba.

Az elnök elmondása alapján  több nagy lánc nyíltan vállalja, hogy lemond a nyeresége egy részéről a biztonság érdekében, például az Aldi diszkontokban és több vidéki Coop üzletben már rövidebb a nyitvatartás, ami szerinte példamutató felelősségvállalásra utal.