Zacher Gábor szerint most könnyű belecsúszni az alkoholizmusba

karantén alkoholizmus Zacher Gábor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Meglehet, hogy sokan a karantén okozta feszültségoldáshoz az alkoholt használják. Zacher Gábor -, aki jelenleg egy vidéki kórházban dolgozik - elárulta, jelenthet-e ez komoly veszélyt.

A toxikológus szerint nagyon könnyű belecsúszni az alholizmusba, hiszen lehet, hogy csak napi egy-két pohárral indítunk, hogy lazítsunk egy kicsit a nap végén, ám ebből nagyon hamar lehet egy üveg is, ami nem kevés mennyiség. Nem beszélve arról, hogy ez elhízáshoz vezet, a sportolás pedig sokaknál most háttérbe szorult.

Zacher Gábor szerint egy-két pohárból hamar több lehet. Forrás: Polyák Attila/Origo

Zacher szerint ezt úgy előzhetjük meg, hogy készítünk egy részletes napirendet,és ezt tartjuk.
Másrészről arról is beszélt az RTL Klub reggeli műsorában, hogy az országban nagyon sok alkoholbeteg van, akik nem biztos, hogy most rendelkeznek kellő anyagi tartalékkal, ezért nem tudják a megszokott alkohol adagot bevinni, megjelennek az elvonási tünetek, így még jobban terhelik az amúgy leterhelt egészségügyi rendszert.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.