összeesküvés-elmélet koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rémálommá vált az amerikai nő élete, ugyanis egy képtelen összeesküvés-elmélet szerint ő tehet arról, hogy elszabadult a járvány a világban. Sokan pedig hisznek a teóriának.

Egy youtuber, George Webb állt elő a szürreális elmélettel, miszerint Maatje Benassi, az USA hadseregének tartalékosa jutatta el a katonai laborban kifejlesztett vírust Kínába, az októberben tartott vuhani hetedik Katonai Világjátékokon.
Természetesen erre semmiféle bizonyítéka nincsen. Annyi igaz, hogy a nő valóban a hadseregnek dolgozik, és kerékpárosként részt vett rendezvényen.
A teória mégis szárnyra kapott, olyannyira, hogy a kínai állami média is leközvetítetett, mint egy oknyomozó újságíró munkáját. Még a kínai külügyminisztérium szóvivője, Zhao Lijian is igaznak véli az elméletet. Így nem csoda, hogy Maatje Benassi egy valóságos rémálomba csöppent, retteg, hogy az életére törnek, és családját is bántják.

A CNN-nek adott interjúban így fogalmaz:"Azt akarom, hogy mindenki hagyja abba a zaklatásomat. Most már túl messzire mentek, le kell állniuk. Bármikor előfordulhat, hogy valaki, aki a szüleit vagy a gyerekét vesztette el a koronavírus miatt, azt gondolja, hogy mindezt én tettem." A csatorna megkérdezte az elmélet gazdáját, mire alapozza a vádakat. Webb csupán annyit felelt, van egy forrása, de nem akarja felfedi.
A férfi egyébként a híres DJ-t, Benny Benassit is belekevert, mondván, ő volt az első fertőzött Hollandiában. Az egyébként olasz lemezlovas elárulta, egyáltalán nem fertőződött meg a vírussal egyelőre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.