Hétfőtől új szakaszba érkezik a koronavírus elleni védekezés: új szabályok lépnek érvénybe

Forrás: Shutterstock -
védekezés hétfő Szakasz koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az operatív törzs sajtótájékoztatóján elmondták, hogy hétfőtől lép új szakaszba a koronavírus elleni védekezés Magyarországon. Budapesten és Pest megyében változás nem lesz.

Hétfőtől megkezdődik a koronavírus-járvány elleni védekezés új szakasza új szabályokkal - mondta a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa a pénteki online sajtótájékoztatón.

Kiss Róbert rendőr alezredes elmondta:

a kormányrendeletek új szabályokat határoznak meg többek között az üzletekre, az éttermekre, a fürdőkre és a rendezvényekre.

Budapesten és Pest megyében marad a kijárási korlátozás Forrás: Shutterstock


Kiemelte, hogy

Budapesten és Pest megyében az eddigi kijárási és nyitvatartási korlátozások maradnak hatályban,

itt az állampolgárok kizárólag csak alapos indokkal hagyhatják el otthonaikat.

Az ország többi részén azonban valamennyi üzlet, strand, szabadtéri fürdő, múzeum, állatkert kinyithat és látogatható. Az éttermek, kávézók, büfék, presszók kerthelyiségeiben, teraszain már tartózkodhatnak vendégek és ott elfogyaszthatják a megrendelt ételeket, italokat, de a vendéglátó egységek helyiségeiben csak az ott dolgozók lehetnek bent - írja az MTI.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.