Gyermeke súlyos sérülését okozta a gondatlan apa

Forrás: Shutterstock -
bicikli baleset sérülés gondatlanság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Édesapja gondatlanságából fakadóan súlyos sérüléseket szenvedett az a 3 éves kisfiú, aki a férfi biciklijére rögzített ülésben utazott. 

"A 24 éves férfi 2019 októberében, Tiszavasváriban kerékpározott a 3 éves gyermekével, akit ugyan gyermekülésben szállított, azonban csupán a gyermek testét rögzítette az üléshez, a kisfiú lábát nem csatolta be, így az szabadon mozoghatott" - írja a Szabolcsihír.

Egy utcán kóborló kutya azonban megtámadta őket, ezért a férfi menekülőre fogta a biciklijével. A hátul ülő gyermek azonban nagyon meg volt ijedve az őket üldöző kutyától, ezért a lábával kalimpálni kezdett. Ennek következtében a jobb lába beszorult a hátsó kerék küllők közé.

Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

A sérülés annyira súlyos volt, hogy műteni kellett.

Egyértelmű tehát, hogy a baleset azért következett be, mert az édesapa nem rögzítette helyesen a gyermeket a kerékpár üléséhez. Az ügyészség azonban figyelembe vette az ítélet meghozatalakor, hogy a baleset létrejöttében külső körülmény is közrejátszott, ezért megszüntették az eljárást az apával szemben, és a lehető legenyhébb jogkövetkezményt, a megrovást alkalmazta. De természetesen felhívta a gyanúsított figyelmét arra, hogy a jövőben fokozottabb figyelemmel és óvatosággal járjon el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.