Szilágyi Istvánt a Kozma utcai Új Köztemetőben helyezték örök nyugalomra, és a jelek szerint azóta senki nem járt a sírjánál.

Szilágyi István május elején vesztette életét, a gyanú szerint saját fia gyilkolta meg a színművészt. Az ország Lópici Gáspárját május 22-én temették el a Kozma utcai Új Köztemetőben, ám azóta senki nem látogatta meg a sírhelyét. A Blikk szerint a virágok és a sírkoszorúk már rég elhervadtak, elszáradtak. Hamarosan hazatér külföldről a színész unokája, valószínűleg ő kimegy majd a sírhoz, és rendbe rakja.

Szilágyi István nyughelye a temetéskor - mára elszáradtak a koszorúkFotó: Koncz Márton - Origo

"Hamarosan jönnek külföldről a rokonok, és bár Pityi bácsi unokája nem lehetett ott a temetésen, szép levelet írt, amelyet felolvastak a szertartáson. Minden bizonnyal kimegy majd a sírhoz is, hogy elköszönjön tőle, és talán akkor végre lesz friss virág is ott" - mondta egy ismerős. Hozzátette, nem tudják, mi várja majd őket Jolika néninél. "Azt hallották, hogy van egy fiatal fiú, akit nemrég ismert meg István özvegye, Jolika néni. Majdnem mindennap ott volt nála, és már szinte unokájaként tekint rá. A családtagok attól tartanak, ha megérkeznek, Jolika néni esetleg nem látja őket szívesen, nem engedi be őket. Nem tudják, mi fogadhatja őket itthon" - mondta. 

A szobrász testvére is aggódik, ugyanis egy ideje már nem tudtak egymással beszélni. "Sajnos mostanában nem tudtam beszélni a testvéremmel, de úgy tudom, a ház hirdetése eltűnt az internetről és nem is került fel újra. Sajnálom, hogy a sír is ott áll elhanyagoltan. Jolika biztos nem tud kimenni, a rokonok pedig nagyon messze laknak. Nem is tudom, hogy készül-e a közeljövőben sírkő, hiszen a testvéremnek nincs rá pénze, tisztában vagyok azzal, hogy nagyon sok adóssága van" - mondta