Hujber Ferencet szexuálisan zaklatták főiskolás korában - álnéven osztotta meg vallomását

Forrás: Hámori Zsófia/Life.hu -
Hujber Ferenc álnév vallomás szexuális zaklatás zaklatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mint ismeretes a parlament megszavazta a Színművészeti Egyetem modellváltásáról szóló törvényét, aminek egyik célja, hogy megszüntessék a patinás intézményben is évtizedek óta zajló szexuális és hatalmi visszaéléseket. A törvény értelmében az egyetem alapíványi tulajdonba kerül, fenntartója az erre a célra létrehozott. Színház- és Filmművészetért Alapítvány lesz. Több színész tüntet a döntés ellen. Hujber azonban álnéven értetlenkedett.

Hujber Ferenc Balkán Hamlet néven adott hangot nemértésének: elmondta, hogy szerinte kollégiáinak nem kellene tüntetniük a törvény miatt, hiszen

ő is és társai is átéltek annak idején hatalmi visszaéléseket, szexuális zaklatásokat.

Hujber Ferenc Forrás: Hámori Zsófia/Life.hu

„Tisztelettel meg szeretném kérni a tüntető és a Színművészeti Egyetem jelen formájában való fennmaradása mellett vagy ellen küzdő »Horvaisokat«, hogy fürdőruhát vigyenek magukkal! Utána menjenek le az Ódry színpad alatti öltözőkbe és zuhanyozzanak le fürdőruhában! Aztán menjenek vissza a színpadra dideregve, fázva, mint kellett anno 1995-ben. Menjenek vissza, hogy az ott röhögő tanárok megbeszéljék a fülük hallatára, kinek mennyit kell fogyni szeptemberig. Menjenek vissza, és ott a frissen felvett női hallgatók eldöntik arc, alkat, kisugárzás alapján, kivel akarnak dolgozni. Szerintem ez így igazságos. Cseppet sem tisztelettel! Hujber Ferenc" - szúrta ki a posztot a Ripost.

Egy későbbi kommentben Hujber szexuális zaklatásról vallott, burkoltan ám nem félreérthetően, ugyanis tanárát Harvey Weinstein-hez hasonlította.

„Szeretett tanáromra, »mesteremre«,(...)emlékezem, aki generációknak és húszéves gyerekeknek adta át a »tudását, szeretetét és az igaz hitét mindnyájunkban«! Legyen Neki könnyű a föld! Ámen! Nemá!"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.