Hét ember életét követelte kedden az Alpok

Forrás: hautrisque/Pixabay -
francia alpok meghalt Alpok
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Heten haltak meg kedden a francia Alpokban, négy különböző balesetben négy hegymászó, két sárkányrepülő és egy túrázó vesztette életét egyetlen nap alatt - közölték szerdán a hegyimentők.

Két hegymászó, egy 40 éves holland férfi és egy 30 éves francia nő a hegylánc északi részén emelkedő Aiguilles Rouges hegyvonulatban lezuhant és életét vesztette. Holttestüket szerdán napközben 2200 méteres magasságban találták meg a hegyimentők, akiket egy szemtanú riasztott. A baleset körülményei egyelőre ismeretlenek.

A francia Alpok "madártávlatból" Forrás: hautrisque/Pixabay

Két olasz hegymászót, egy 66 és egy 67 éves férfit, aki kedd este zuhant le a Mont Blanc hegyről, szerdán reggel találták meg. A két tapasztalt genovai sportoló holttestére helikopterrel bukkantak rá a Mont Maudit hegy (Elátkozott hegy) északi lábánál.

A nyomozással megbízott csendőrök szerint a baleset a leereszkedéskor történt, miközben a két férfi az Olaszországgal szomszédos hegység francia oldalán haladt.

Két sárkányrepülő - egy oktató és a tanítványa - egy kétszemélyes járművön La Chapelle-d'Abondance település felett haladt át, de röviddel 18 óra előtt egy lakóház tetőzetének ütköztek. A tűzoltók közbelépése ellenére a baleset helyszínén életüket vesztették.

Haute-Savoie megye hegyvidékes részén egy 71 éves túrázó halt meg, mert a Chablais-hegységben a Grange-hegy csúcsától nem messze 2400 méteres magasságból lezuhant.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.