Lékó Péter a korábbi világbajnokot verte meg az online sakktornán

Forrás: Image Source via AFP/Image Source/Kaoru Fujimoto/Kaoru Fujimoto -
sakk Lékó Péter
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lékó Péter győzött a szombati ötödik fordulóban azon a tízfős online sakktornán, amely a negyedik állomása a világbajnok norvég Magnus Carlsen által kitalált és útnak indított, egymillió dollár összdíjazású sorozatnak

A Chess24 szakportál beszámolója szerint a magyar nagymester a 15 perces alapjátékidejű partikkal zajló, 150 ezer dollár összdíjazású Legends of Chess elnevezésű viadalon a volt világbajnok indiai Viswanathan Ananddal szemben diadalmaskodott 3-2-re. Az első partit Anand nyerte világossal, majd két döntetlent követően Lékó is a világos bábukat irányítva nyert és egyenlített.

Forrás: Image Source via AFP/Image Source/Kaoru Fujimoto/Kaoru Fujimoto

Jöhetett az úgynevezett armageddon játszma, amelyben a világosnak - vagyis Lékónak - öt, a fekete figurákkal játszó Anandnak négy perc állt rendelkezésre, de utóbbinak már a döntetlen is elég lett volna a sikerhez. A magyar sakkozó azonban felülkerekedett, és megszerezte második győzelmét a tornán.
Lékó a keddi nyitókörben a ráadáspartit nyerve 3-2-re legyőzte az ukrán Vaszil Ivancsukot, majd csupa 2,5-1,5-es vereség következett: szerdán az orosz Peter Szvidlertől, csütörtökön Carlsentől, pénteken pedig a korábbi világbajnok orosz Vlagyimir Kramnyiktól.

A magyar sakkozó a vasárnapi folytatásban a holland Anish Girivel játszik.

A szuperdöntővel záruló sorozat első és harmadik tornáját Carlsen, a másodikat az orosz Danyiil Dubov nyerte.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.