Időjárás: erős széllökésekkel érkeznek a zivatarok

Fotó: Szabó Gábor - Origo -
eső zivatar időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szombaton a napsütés mellett záporok és zivatarok is érkeznek, viharos széllökésekkel. 

Szombat

A napsütés mellett sok gomolyfelhő képződik, és főleg délutántól záporok, zivatarok is kialakulnak. Az északias szél csak néha élénkül meg, illetve zivatarok környezetében viharos széllökések lesznek. 25 és 30 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap

Napos, gomolyfelhős időre számíthatunk. Zápor, zivatar inkább délutántól alakulhat ki. A változó irányú szél mérsékelt marad, de zivatarok környezetében erős lökések lesznek. 27 és 32 fok között alakul a hőmérséklet csúcsértéke.

Napsütés és zivatar is lesz a hétvégén - Képünk illusztráció Fotó: Szabó Gábor - Origo

Hétfő

Sok napsütés várható fátyol-és gomolyfelhőkkel. Zápor, zivatar inkább csak északon fordul elő. Szinte országos hőség lesz 29-33°C közötti maximumokkal.

Kedd és szerda

Napos, gomolyfelhős időre van kilátás, elszórtan csapadékkal. Az északnyugati szél gyakran lesz élénk. 28-29 fok körüli értékeket mérhetünk.

Csütörtök

Augusztus 20-án, nemzeti ünnepünk napján délelőtt kevesebb, délután már sok napsütés valószínű. Kicsi az esély csapadékra. 26-31 fok közötti meleg várható - írja a Köpönyeg.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.