Koronavírus: Ausztriában az új fertőzöttek harmada nyaralásból hazatérő

Ausztria nyaralás koronavírus fertőzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az osztrák egészségügyi minisztérium közlése szerint négy és fél hónapos csúcson volt szombaton Ausztriában az újonnan regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma; közülük nagyjából minden harmadik külföldi nyaralásból tért haza.

A tájékoztatás szerint a koronavírussal fertőzött betegek száma péntekről szombatra 303 fővel nőtt. Ilyen mértékű napi növekedést április elején regisztráltak utoljára. A minisztérium közlése szerint azonban még nincsen szó tömeges megbetegedésről, a fertőzés egyelőre csak kisebb közösségeken belül terjed, vagyis kontaktkutatással nyomon követhető.

Az osztrák kormány tovább szigorította a határellenőrzést.

Továbbá elrendelték, hogy hétfőtől már a Horvátországból Ausztriába belépők számára is kötelező lesz vagy negatív koronavírusteszt bemutatása már a határátlépéskor vagy annak vállalása, hogy az érintett a beutazást követő 48 órán belül elvégezteti a tesztet, és amíg nincs eredmény, addig otthoni karanténban marad.

Képünk illusztráció. Fotó: Csudai Sándor - Origo

Ez eddig csak a koronavírus-fertőzés szempontjából kockázatos területek közé sorolt helyekről, így a Koszovóból, Szerbiából vagy Bosznia-Hercegovinából beutazók számára volt kötelező Ausztriában.
A szigorítással egyidejűleg hétfőtől egy héten át a Horvátországból hazatérők ingyenes koronavírus-tesztelésre jelentkezhetnek egy külön erre a célra létrehozott forró vonalon, a 1450-es telefonszámon.
Közben Nagy-Britanniában közölték: szombaton immár az egymást követő ötödik napon volt ismét ezer fő fölött az újonnan regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma; az 1012 új fertőzöttel már meghaladja a 317 ezer főt az összes regisztrált megbetegedés száma.

Forrás: MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.