Rohamosan terjed az új haláldrog - az interneten árulják

drog internet bika kábítószer
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Új dizájner drog terjed a világban, a bikát már az interneten is árusítják. 

A Tények információi szerint a bika elnevezésű új dizájner drogot a vásárlók a fotók alapján választhatják ki az interneten, ahol többféle áron bukkanhatunk rá az újfajta kábítószerre.

Azt, hogy kik árusítják a szereket nehéz visszakeresni, mivel a legtöbb honlap kínai feliratokat és forrást tartalmaz, illetve a dílerek személye láthatatlan marad.

Magyarországon már 11 ember életét követelte az újfajta kábítószer. A rendőrség folyamatosan keresi, kik állhatnak az ügy hátterében.

A kép illusztráció Forrás: Thinkstock

Elég néhány kattintás és akár halálos mennyiségű drog is elérhetővé válik a számunkra az interneten.

A bikához akár a közösségi oldalon is hozzájuthatunk, ahol kamu profil mögé bujó dílerek árulják az anyagot, amiről fotót mutatnak és elérhetőségként fura email címeket, illetve külföldi telefonszámokat adnak meg a fogyasztani kívánóknak.

Van, ahol a bika mindössze 1 dollárba (kb. 300 forintba) kerül, míg más oldalakon több száz, vagy akár ezer dollárt is kérnek egy-egy csomagért.

Péter-Kovács Zoltán, kiberbiztonsági szakértő a Tényekben elmondta, hogyha nemzetközi együttműködéssel sikerül is leállítani a honlapokat, ahol a drogokat árusítják, az üzemeltetők néhány napon vagy akár már 24 órán belül létrehoznak egy másikat ugyanezzel a tartalommal.

A rendőrség azonban az utóbbi hónapokban különösképpen figyeli az életveszélyes tüneteket okozó kábítószerrel kereskedőket,aminek hála az elmúlt tizenkét napban már hét dílert kaptak el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.