Skorpiót találtak egy Pest megyei házban és egy raktárban is

Forrás:Flickr/ Peter G W Jones -
Both Zoltán Skorpió vadállat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A család a konyhában bukkant a veszélyes állatra, az áruház raktárban pedig a dolgozók találták szembe magukat egy skorpióval. Szerencsére nem történt baj, Both Zoltán vadállatbefogó érkezett a helyszínre mindkét esetben.

Egy áruház dolgozói értesítették Both Zoltánt, mivel egy skorpiót találtak a raktárban.
„Ez a példány nem élte túl a raktárosokkal való találkozást, félelmükben agyoncsapták szegényt. Ez nem is csoda, ilyenkor az ijedtség normális emberi reakció" - mesélte a szakértő a Ripostnak.

Ezután átvizsgálták a helyszínt, hátha találnak még néhány példányt az állatból, de úgy tűnik, ő volt az egyetlen. Az üzletek figyelmét is felhívták, hogy legyenek óvatosak az áruval, ami a raktárból érkezett.
Nem rég egy családi házban szintén felbukkant egy skorpió a konyhában. Értesítették a rendőrséget, ahogy azt ilyenkor kell, ők szóltak a vadállatbefogónak.

A fotó illusztráció. Forrás:Flickr/ Peter G W Jones

„Fogalmuk sincs, hogyan került a házba, mert nem voltak külföldön. Nekem az a gyanúm, hogy valami élelmiszer csomagoláson szállították haza, gyümölccsel vagy bármi mással, ami külföldről, a szomszédos országokból érkezett. Idén tudomásom szerint ez volt a harmadik skorpió, amit Magyarországon találtak" - mondta Bóth Zoltán.

Hanga Zoltán, a Fővárosi Állatkert szóvivője elárulta, volt olyan eset, amikor egy tucat skorpiót foglaltak le egy férfinél.
„Előfordult az is, hogy a gazda nem akart beletörődni a hatósági döntésbe és könyörgött, hogy adjuk vissza a korábban illegálisan tartott állatát. Erre persze nincs mód" – mesélte a szóvivő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.